Troba'ns a catdesetmana.cat

Les propostes del CAT de Setmana les pots trobar també a la nova web catdesetmana.cat
____________________________________________________
Fast track to:

Barcelona en desconnexió de Barcelona: Un pim pam pel Camí del Salze (Collserola)

Aquest és un CAT de Setmana  molt ràpid i fàcil, segurament el més senzill de tots. Molt pensat per a éssers humans que viuen a Barcelona o l’àrea metropolitana i necessiten una oxigenació ràpida, però sense gaires dificultats. Estem parlant d’una horeta de caminada pel camí del Salze, una pista ample al mig del bosc, molt fàcil de seguir, per fer també amb la bici, i amb efectes de desconnexió anti-estress immediats.


🔀 Recorregut: 3,5 quilòmetres
🔝 Desnivell: 100 metres  
🔄 Ruta No Circular  
🔛 Data: 2018 
🚲 Es pot fer també en bici: Si 

🔁 CAT de Setmana amb Wikiloc: No 
🔁🔁 Rutes Wikiloc similars: *claudia*


Altres CAT de Setmana vinculats (cliqueu l'enllaç per anar-hi):


➔ Sortim del mateix punt que en el CAT de Setmana "Collserola crossover" pel pantà de Vallvidrera i la casa museu de Mossèn Cinto i per tant, hem d'anar fins al centre d’informació del Parc (per anar-hi des de Barcelona, cal pujar fins a Vallvidrera i continuar un tros de la carretera BV-1462 en direcció a Sant Cugat i les Planes. Com ens han fet notar alguns atents lectors, també s'hi pot anar en tren, per la parada del baixador de Vallvidrera dels FGC, que ens deixa al peu de la muntanya, a uns 400 metres de distància.

INICI: PUNT D'INFORMACIÓ DEL PARC

Al costat mateix del centre d’informació hi ha una escola, Els Xiprers, i veureu que d’allà ja en surt un trencant a la dreta amb un cartell estressat d'indicadors de rutes, cosa que ja ens indica que estem en una via clau per fer-hi caminades. 

Passat el petit aparcament de l’escola, s’acaba l’asfalt i comença el camí del Salze, una pista molt ample, en bon estat, i on podrien passar-hi cotxes, però sortosament està tallada al trànsit. Per tant, aquest camí el fan, bàsicament, caminaries i ciclistes. La ruta és simple, al principi s’enfila una mica i va tirant, recte, en sentit Est.

Notareu que en aquest primer tram ens queda la torre de Collserola a mà dreta, i també us anireu trobant diferents trencalls i bifurcacions, que no agafarem.  
🙈 ATENCIÓ: Apunt reflexiu: 

La pista, tal i com és actualment,  té els seus anys, en vistes de les canaleres de pedra dels laterals per recollir l’aigua, molt desgastades, com mostra la foto superior que ens ensenya el primer tram de la ruta. També ens fa recular a altres èpoques el típic cartell que alerta de perill de foc al bosc, fet de pedra, que trobem al principi de la ruta.

VISTES A LA VESSANT VALLESANA

Però el camí del Salze, a més de tenir els seus anys, té el seu traçat, que mica en mica va enfilant-se i virant cap a l’esquerra, de manera que a final acabem caminant en sentit Nord i la torre de Collserola ja no la tenim a la nostra dreta, sinó al darrere. En aquesta part més elevada del trajecte, veureu que a l’esquerra se’ns obre una bona panoràmica de la vessant vallesana:

Això mentre el camí s'enfila entre boscos de pins i alzines, però també de garrics i màquies, com intenta explicar algun cartell empastifat pel 3%. La imatge de sota ens mostra un d'aquests rètols i també el que veiem si tirem la vista enrere: la torre de Collserola, que en aquest tram final ja queda al nostre clatell:L’últim tram del camí torna a estar obert als cotxes perquè ja hi ha alguna vivenda. La pista s’acaba quan connecta amb l’avinguda de Collserola i un punt de trobada de carrers i camins: la plaça de Transvaal. A partir d’aquí, es pot baixar fins a la carretera de sota, l’Avinguda de Can Cortés, i prendre alguna cosa al Restaurant que porta el mateix nom. Una altra opció, és girar cua i tornar fins al centre d’informació del parc, on també hi ha un bar-restaurant amb una terrasseta molt agradable, i la casa museu Verdaguer de la Vila-Joana, on el poeta del poble va passar-hi els seus últims dies.

I ja està. Ja ho tindríem. Això és tot.


Si a més d'això que us proposem, us voleu embolicar pels diferents camins que formiguegen la muntanya, sapigueu que la mateixa proposta ofereix múltiples variants, tal i com ens mostra la proposta de Wikiloc que us adjuntem al prinicpi, com el rètol de la imatge de sota: es tracta d'un cartell que encara aguanta sense cap guixada sitaut al mateix centre informació  de parc.. però es clar... això ja dóna per un altre CAT de SetmanaCom sempre, acabem amb alguns links d'interès:

Enllaç a les rutes per Collserola de la Diputació de Barcelona

Enllaç a la web del Parc Natural de CollserolaBON CAT DE SETMANA!!
Gerard López i Fageda

Cap comentari:

Publica un comentari

😺 Et cal algun detall més?
😺 Hi trobes a faltar alguna dada rellevant?
😺 Has detectat algun error?
😺 Has quedat extasiat/ada?
😺 O simplement hi vols dir la teva?

🙈 No et tallis. Diga-hi la teva a l'espai de comentaris.


____________________________________________________

⛪ L'ESTAMPA del CAT de Setmana: El riu Ges

😸 Comarca: Osona
😺 Data: Juny 2020

Racons d'un fidel afluent del Ter

Racons d'un fidel afluent del Ter
Entre Sant Vicenç i Torelló, el riu Ges (afluent del Ter) ofereix estampes com aquesta, amb el permís d'un bon juny plujós. Clica sobre l'aigua i descobreix un CAT de Setmana resseguint el Ges per Forat Micó fins a Vidrà
____________________________________________________

Una del CAT de Setmana a Instagram:

View this post on Instagram

Salt del molí de Salgueda �� Juny 2020

A post shared by CAT de Setmana (@catdesetmana) on

____________________________________________________