FOTOS de CAT de Setmana per Blanes: El malson de Rubik i el Banc del sinofós

No us descobrirem els racons de Blanes (La Selva, Costa Brava) a aquestes alçades del S.XXI. Però sí que us fem partícips d'un CAT de Setmana de fotos amb algun detallet que potser no teniu tant vist, més enllà de 'Sa Palomera' amb la seva senyera i el formigueig del seu passeig. Per començar, si aneu fins al capdamunt del port, us trobareu el Malson de Rubik, el "Nightmare" de l'inventor del cub de Rubik, l'hongarès Ernö Rubik: 


I ben a prop d'aquest punt, uns dels racons més universals i alhora locals:

 EL BANC DEL 'SI NO FÓS'

A molts racons del país, el "banc del Si-no-fós" o el "racó del Si-no-fós" fa referència a un punt de trobada de gent gran, avis i avies que, tot fent-la petar, es lamenten del que podrien fer però no fan per culpa de les circumstàncies: "si no fós pel reuma, faria això i això altre...", o bé "si no fós perquè ja soc massa gran, encara m'animaria a fer aquell viatge"... "si no fós, si no fós... i si no fós". Doncs bé, en el cas de Blanes, aquest racó està institucionalitzat amb aquest espai amb un rètol inequívoc. Es tracta d'un banc públic, de pedra, situat just al principi de l'espigó, a l'accés a la petita platja de la punta de Santa Anna.

Anys enrere, com mostra la primera fotografia del 2016, la paret del banc demanava una lleugera capa de pintura, per bé que el rètol era clar: 'El Banc del Si No Fos'. 

El 2018 van fer baixar el rebossat de la paret, de manera que del rètol en quedava ben poca cosa: una mica de rastre de la part superior. 

I el 2019 l'espai s'ha restaurat:  Ara el cartell no està pintat, sinó que ha guanyat relleu, i mai millor dit perquè està fet amb lletres forjades. I el texts'ha canviat una miqueta: Ara va tot junt i amb accent: "sinofós" i s'ha personalitzat amb l'article "en".

Aquí una evolució del banc (2016-2018-2019) captada per l'intrèpid equip de CAT de Setmana:

El banc del Si no fos, 2016
El banc del Si no fos, 2018
El banc d'en sinofós, 2019

I per acabar, un clàssic: no podriem culminar unes FOTOS de CAT de Setmana per Blanes sense un enquadrament institucional:BON CAT DE SETMANA!!!
Gerard López i Fageda
Juny 2019 
____________________________________________________

⛪ L'ESTAMPA del CAT de Setmana: El riu Ges

😸 Comarca: Osona
😺 Data: Juny 2020

Racons d'un fidel afluent del Ter

Racons d'un fidel afluent del Ter
Entre Sant Vicenç i Torelló, el riu Ges (afluent del Ter) ofereix estampes com aquesta, amb el permís d'un bon juny plujós. Clica sobre l'aigua i descobreix un CAT de Setmana resseguint el Ges per Forat Micó fins a Vidrà
____________________________________________________

Una del CAT de Setmana a Instagram:

View this post on Instagram

Salt del molí de Salgueda �� Juny 2020

A post shared by CAT de Setmana (@catdesetmana) on

____________________________________________________