FOTOS de CAT de Setmana pel Búnquer del Carmel: Una altre mirador de Barcelona


Aquestes FOTOS de CAT de Setmana no tenen perdua perquè el Búnquer del Carmel es troba al mig de la ciutat de Barcelona. S'hi pot arribar a peu, (això sí, fareu cames perquè puja dret), en transport públic (Bus 119 i V27) o en cotxe particular. Si és aquest últim cas, no us caldrà cap 4x4 però enfilareu algun carrer en primera... i trobar aparcament tampoc és fàcil. 

El Búnquer es troba al cim del Turó de la Rovira, a una alçada de 260 metres. Per sota hi passa el famós túnel que porta el mateix nom, i que una vegada es va haver d'aturar al trànsit perquè uns flipats hi van entrar a peu per caçar-hi Pokemons.

 Visió aèria del Búnquer, Ortofoto de l'ICGC (2018)
El tram final, reservat al transport públic i als cotxes dels veïns discorre entre casetes i alguna antiga torre de finals del XIX, quan pujar aquí a dalt era un luxe de descans per als més rics. Just abans d'arribar al capdamunt ja es veuen grans estampes, com aqueta de sota que ens mostra com la torre central de la Sagrada Família ja és gairebé tant alta com les torres del voltant, les de "tota la vida".


Quan es va fer aquest CAT de Setmana de fotos (abril 2019) algunes casetes hi tenien cartells denunciant que l'ajuntament els vol fer fora per reordenar l'espai. En tot cas, un cop a dalt (no té perdua) descobrireu que les runes del búnquer són això (runes) i uns plafons explicatius del que havia estat aquest espai de defensa militar (a banda d'altres usos més antics).

Passejar-se per aquest antic bunquer permet tenir vistes de 360 graus de la ciutat, mirant cap a mar:

 Vistes (Zona Sagrada Família i Glòries) amb gent fent el badoc sobre la base de canó del flanc esquerra
 Vistes (Zona Eixample esquerra, Montjuïc, Diagonal) amb gent fent el badoc sobre la base de canó del flanc dret
O bé cap a Muntanya:

 Vistes de Vilapiscina, Horta o Guineueta, des de la Vessant Nord-Est. Al fons, Collserola

Si en voleu més detalls, en podeu trobar aquí, a la Pàgina web del museu d'història de Barcelona i també a la guia en PDF del Centre del Turó de la Rovira. El fet que cada cop tingui més visitants (Deu n'hi do els guiris que hi pugen) fa que també hi hagi més "botellon", cosa que té els veïns un punt infernalitzats.BON CAT de SETMANA!!

Gerard López i Fageda
Maig 2019


____________________________________________________

⛪ L'ESTAMPA del CAT de Setmana: El riu Ges

😸 Comarca: Osona
😺 Data: Juny 2020

Racons d'un fidel afluent del Ter

Racons d'un fidel afluent del Ter
Entre Sant Vicenç i Torelló, el riu Ges (afluent del Ter) ofereix estampes com aquesta, amb el permís d'un bon juny plujós. Clica sobre l'aigua i descobreix un CAT de Setmana resseguint el Ges per Forat Micó fins a Vidrà
____________________________________________________

Una del CAT de Setmana a Instagram:

View this post on Instagram

Salt del molí de Salgueda �� Juny 2020

A post shared by CAT de Setmana (@catdesetmana) on

____________________________________________________