FOTOS de CAT de Setmana per la Noguera: Penelles, les parets que t'espien


Diuen els de Penelles (bé, de fet ens ho va dir un veí i prou, però ja compta per a tots) que a Penelles, fa uns anys no s'hi aturava gaire ningú més enllà de veïns de Penelles i gent que tenia relació amb gent de Penelles o amb alguna cosa de Penelles.

Així en general, no tenien turistes fent-hi el badoc.

Però ara, en canvi...


... els visiten més que mai. Igual com a Aitona amb els camps en flor a la primavera (FOTOS de CAT de Setmana pel Segrià més rosat (i retratat): els camps d'Aitona en flor) però en aquest cas, per un motiu menys, diguem-ne, ancestral...... un motiu que es repeteix des del 2016, quan a Penelles (amb una poblaicó a la baixa que ara és d'uns 460 habitants, els mateixos que el 1877) van decidir fer un festival i convidar-hi artistes a fer grans grafitis per les seves parets:


Grafitis repartits per Penelles arran d'una iniciativa poc habitual: El Gargar Festival de Murals i Art Rural que celebren cada any des del 2016. Cada any en celebren una edició i en pinten de nous, mentre hi hagi paret disponible (ens diuen que hi ha més artistes que parets). En vénen de to el món, i cada creació estampaa al poble és 'propietat' de l'autor durant cinc anys. Després, els veïns decideixen què en fan: conservar-la, o bé repintar la paret, o bé pintar-ne una altra. 

En alguns casos, la pintura té relació amb el negoci o establiment de l'edifici. 


Una visita estival serveix per veure com el Festival ha revitalitzat el poble des del punt de vista de donar-lo a conèixer. Aquí en teniu més informació : http://www.gargarfestival.com 


Per acabar aquestes FOTOS de CAT de Setmana, unes últimes estampes, inclòs el campanar amb les seves inquilines:
BON CAT de SETMANA!!
Gerard López i Fageda
Agost 2019
____________________________________________________

⛪ L'ESTAMPA del CAT de Setmana: El riu Ges

😸 Comarca: Osona
😺 Data: Juny 2020

Racons d'un fidel afluent del Ter

Racons d'un fidel afluent del Ter
Entre Sant Vicenç i Torelló, el riu Ges (afluent del Ter) ofereix estampes com aquesta, amb el permís d'un bon juny plujós. Clica sobre l'aigua i descobreix un CAT de Setmana resseguint el Ges per Forat Micó fins a Vidrà
____________________________________________________

Una del CAT de Setmana a Instagram:

View this post on Instagram

Salt del molí de Salgueda �� Juny 2020

A post shared by CAT de Setmana (@catdesetmana) on

____________________________________________________