FOTOS de CAT de Setmana per les Guilleries i Susqueda: Els colors de la tardor de la Selva


Aquestes FOTOS de CAT de Setmana fan ruta motoritzada per la comarca de la Selva, sobretot les Guilleries, començant des de Sant Hilari Sacalm, la capital de les Guilleries. Aquest municipi, a banda de comprovar que deu ser l'indret de Catalunya amb més forns, fleques i pastisseries per habitant, també té un parell de miradors: un per contemplar el Montseny des de Sant Hilari (1) i un altre per veure Sant Hilari i el seu entorn (2).


Tot seguit, continuem carretera amunt, per la GI-542 i les seves 'vivaldianes' estampes (3) fins al municipi d'Osor (4), població amb un nom que hauria donat orígen als Ausetans, els antics habitants de la comarca veïna d'Osona. Allà canviem de carretera: trencarem a l'esquerra i ens enfilem en direcció a Susqueda per anar primer fins al Santuari i hostal del Coll (5), indret on s'hi pot dinar i que té unes vistes impressionants; després acabem de baixar per l'altra vessant de la muntanya fins als embassaments de Susqueda (6) i del Pasteral (7), al riu Ter. El Pasteral és una gran  resclosa que, amb el riu revingut, es converteix en un salt d'aigua espectacular:


Tot plegat una ruta d'uns 40 quilometres per fer xino-xano en cotxe tranquil·lament (a peu serien dies) amb mil i una parades possibles, que dóna lloc a unes excel·lents FOTOS de CAT de Setmana: Sant Hilari 1: Vistes a les Agudes del Montseny des del mirador del Passeig de la Miranda:


Sant Hilari 2: Vistes del nucli urbà i de les Guilleries des del mirador de la font del Sastre, a l'altre extrem del poble:


Entre Sant Hilari i Osor pels revolts de la GI-542 (3): Fulles al terra i belles estampes:


Osor 4: La Riera del Sot de la Noguerola, al costat de la font d'en Borrell. Segons un veí que hi estava omplint 4.567.876 garrafes d'aigua, "gairebé mai baixa així amb tanta aigua".


Osor 4: Estampes dels boscos i les muntanyes de l'entorn:


Vistes des del Santuari i Hostal del Coll (5):
Per començar: El mateix poble d'Osor, que ara ens queda a sota:


Per continuar, mirant al Nord-Oest: L'embassament de Susqueda, les cingleres de les Guilleries, i al fons, nevat, el Pirineu:


Susqueda (6) gairebé al 100% de capacitat:


El Pasteral (7) també al 100%. No sempre la resclosa d'aquesta petita presa presenta aquest aspecte:
⏩ Bonus track, estampes variades d'aquest CAT de Setmana de fotos per les Guilleries i la Selva:

Santuari del Coll:
Rètols de diferents rutes i camins, terra ple de fruits conífers, espadanya, i llinda del S.XVIISant Hilari: 
Si tens un tros d'hort, ¿perquè sembrar-hi tomaqueres o enciams, si pots plantar-hi avets de la fira de Nadal d'Espinelves?

 Fotos: Gerard López i Mònica PareraBON CAT de SETMANA!!
Gerard López i Fageda
Novembre 2018


____________________________________________________

⛪ L'ESTAMPA del CAT de Setmana: El riu Ges

😸 Comarca: Osona
😺 Data: Juny 2020

Racons d'un fidel afluent del Ter

Racons d'un fidel afluent del Ter
Entre Sant Vicenç i Torelló, el riu Ges (afluent del Ter) ofereix estampes com aquesta, amb el permís d'un bon juny plujós. Clica sobre l'aigua i descobreix un CAT de Setmana resseguint el Ges per Forat Micó fins a Vidrà
____________________________________________________

Una del CAT de Setmana a Instagram:

View this post on Instagram

Salt del molí de Salgueda �� Juny 2020

A post shared by CAT de Setmana (@catdesetmana) on

____________________________________________________