FOTOS de CAT de Setmana per Bellmunt: Osona i Pirineu a vista de parapent (2019)

La Serralada de Bellmunt és, així per entendre'ns, com el primer plec del Prepirineu a Osona, just al Nord de la Plana de Vic, a la Vall del Ges. Darrere seu comencen les serralades que mica en mica van guanyant alçada, camí del Pirineu: les muntanyes del Vidranès, Bisaura, Llaers, Milany, fins arribar al Pirineu del Ripollès.


Bellmunt està situat en terme de Sant Pere de Torelló (poble que està just a la seva falda) i al capdamunt hi ha el santuari de Bellmunt (1.246 metres) des d'on hi ha vistes de mig país: Osona, Cabrerès, Vidranès, Bisaura, el Pirineu des del Pedraforca fins a Canigó, Montserrat, el Montseny, el Lluçanès... en fí, una bon tros de país!!


Aquest CAT de Setmana de fotos us en fa una petita mostra, ensopegant a més a més, en un dia d'activitat habitual a Bellmunt: el llançament de parapent:


Arribar a Bellmunt és fàcil: N'hi ha prou en arribar-se fins a Sant Pere de Torelló (la via propera més important és la C-37, l'eix Vic-Olot) i anar fins al cementiri. A partir d'allà, es pot pujar a peu o en cotxe per la pista encimentada que ens deixa a pocs metres del cim. Un cop a Dalt: Podem triar:

Vistes des de Bellmunt cap a Osona:


Vistes des de Bellmunt cap al Lluçanès/Montserrat:


Vistes des de Bellmunt cap al congost Forat Micó (Coneixeu-lo més a fons al nostre CAT de Setmana de Sant Pere a Vidrà pel Forat Micó), el Puigsacalm i el Cabrerès: (També podeu entrar a les FOTOS de CAT de Setmana per Sant Andreu de la Vola.)


Vistes des de Bellmunt del Vidranès, Bisaura, Llaers, Milany, Prepirineu i Pirineu:


Per últim, vistes des de Bellmunt de Bellmunt: inclosos alguns intrèpids voladors amb parapent, que busquen i agafen corrents d'aire ascendents i acaben molt, molt per sobre de la muntanya des d'on han sortit...


... i més enllà de les alçades, unes estampes de l'entorn:Per gaudir de més estampes del Prepirineu, podeu entrar al nostre sacrificat CAT de Setmana pel Puigsacalm-Bracons-Llancers: La Garrotxa per les muntanyes de la Vall d'en Bas o bé, si preferiu una aposta més light, també podeu visitar el CAT de Setmana pel Berguedà: de Bagà a Guardiola per la "via del Nicolau".


I per acabar, heus aquí un parell de links d'interès:

MiradorBellmunt.cat (WebCam 24h que mostra les vistes des de Bellmunt)

Bellmunt a la Viquipèdia


BON CAT de SETMANA!!
Gerard López i Fageda
Juliol 2019


____________________________________________________

⛪ L'ESTAMPA del CAT de Setmana: El riu Ges

😸 Comarca: Osona
😺 Data: Juny 2020

Racons d'un fidel afluent del Ter

Racons d'un fidel afluent del Ter
Entre Sant Vicenç i Torelló, el riu Ges (afluent del Ter) ofereix estampes com aquesta, amb el permís d'un bon juny plujós. Clica sobre l'aigua i descobreix un CAT de Setmana resseguint el Ges per Forat Micó fins a Vidrà
____________________________________________________

Una del CAT de Setmana a Instagram:

View this post on Instagram

Salt del molí de Salgueda �� Juny 2020

A post shared by CAT de Setmana (@catdesetmana) on

____________________________________________________